GPS citygames: een actief en spannend uitje of vrijgezellenfeest in de stad

La mosca

HomeCITYGAMES VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe kan ik een spelletje The target reserveren?
Met hoeveel spelers kan je The target spelen?
We zouden graag met meer dan 12 spelers een groep willen vormen, kan dit?
Hoeveel betaal ik voor een spel The target?
In welke steden kan ik The target spelen?
Kan ik ook in een andere stad spelen?
Hoe verloopt The target precies?
Hoe lang duurt zo’n spelletje?
Wat als de boef snel gevat wordt?
Moet ik iets meebrengen?
Kan ik een ander spelletje van La mosca spelen?
Waar kunen we eten na het spel?
Waarom kunnen minderjarigen The target niet spelen?
Kan ik een spel van La mosca ook met mijn eigen mobieltje spelen?
Kan ik bellen met het toestel waarmee ik speel?
Heb je wel een goede ontvangst in de stad?
Hoe weten de andere spelers waar ik mij bevind?


Hoe kan ik een spelletje The target reserveren?

Ben je er zeker van dat The target echt wel een superleuk spel is? Zo nee: bekijk onze instructiefilm met de hele speluitleg en overtuig jezelf! Zo ja: zeer goed. The target is ideaal als vrijgezellenfeest, teambuilding, uitje of bedrijfsuitje!

1. Trommel een groepje vrienden op

Verzamel een groep(je) spelers en kies waar je wilt spelen: Enschede, Groningen, Rotterdam, of Utrecht (zie In welke steden kan ik The target spelen?). Bepaal ook op welke datum en hoe laat je wilt spelen. Op deze pagina staan al onze verdeelpunten met hun mailadres vermeld.

2. Reserveer online of per mail

Je kan op dit ogenblik al online reserveren voor spelletjes in Amsterdam, Maastricht, Roermond, Utrecht en Venlo. Spoedig zal je dit ook kunnen doen voor de steden Amersfoort, Den Bosch en Nijmegen. Klik hier om te reserveren op deze website.

In de steden Amersfoort, Den Bosch en Nijmegen reserveer je door een mail te sturen. Vermeld daarin duidelijk in welke stad je wilt spelen, de datum en het uur en met hoeveel spelers je ongeveer zal zijn (zie Met hoeveel spelers kan je The target spelen? ). Het verdeelpunt bekijkt dan je aanvraag en mailt een bevestiging terug. Wanneer je deze ontvangt, maak dan maar iedereen warm voor een spannende game in de stad!
Het is bij je aanvraag niet nodig om op de man/vrouw na precies te weten hoe groot de groep die dag wel zal zijn, maar geef wel door of dit met meer of minder dan 12 zal zijn.

3. Op de dag zelf

In het verdeelpunt krijgt de hele groep de instructiefilm te zien. Ondertussen start een medewerker de toestellen op. Alle spelers ondertekenen het spelerscontract en je betaalt een waarborg van 120€ voor de huur van de mobieltjes (2x120€ voor groepen groter dan 12 personen). Als dit papierwerk achter de rug is, kan de hele groep naar buiten, kiest de boef zijn startpositie en kan The target beginnen!

Met hoeveel spelers kan je The target spelen?


Je speelt The target met minimum 3 spelers. De groep bestaat dan uit twee agenten die jacht maken op 1 gangster. De gebruikelijke groepssamenstelling bestaat evenwel uit 3 agenten en 1 boef, dus 4 spelers .
Elk van deze spelers heeft 1 mobieltje met ingebouwde GPS-ontvanger bij zich.Je kan ook met meerdere spelers een team vormen , zodat er 3 groepen agenten jacht maken op een groepje boeven. Elk van deze teams heeft opnieuw 1 mobieltje met GPS bij zich.

Om met je team snel te kunnen handelen, limiteer je deze het best tot maximum 3 spelers. Dus 1 game speel je het best met maximum 12 deelnemers (4 groepen van 3 spelers).

Maar geen probleem als je groep uit meer dan 12 spelers bestaat! Dan speel je gewoon meerdere games tegelijk. Deze spelen lopen volledig simultaan en gescheiden van elkaar: telkens gaan drie groepjes agenten achter een groepje slechteriken. aan.

We zouden graag met meer dan 12 spelers een groep willen vormen, kan dit?

We proberen het plezier voor alle spelers zo groot mogelijk te maken en daarom raden we aan om met maximum 12 spelers 1 game te spelen. Zo blijft iedereen sterk betrokken en hou je de vaart in het spel. Bestaat de groep uit enkele spelers meer (tot maximum 15), vraag dan bij de reservatie om toch samen in 1 groep te kunnen spelen.

 

Hoeveel betaal ik voor een spelletje The target?

Je kan met maximum 12 spelers een spelletje The target spelen. Zie Met hoeveel spelers kan je The target spelen?

1 spel kost 120€ voor de hele groep samen.

Is je groep groter dan 12 spelers, dan kan je 2 spelen tegelijk spelen en betaal je 2x120€. In deze prijs is alles inbegrepen. Je betaalt ook nog een waarborg van 120€ voor de huur van 4 mobieltjes.

 

In welke steden kan ik The target spelen?

Je kan The target als uitje of vrijgezellenfeest in Enschede, Groningen, Rotterdam, en Utrecht spelen.

In België kan je in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Oostende spelen. In Frankrijk in Dijon en Salon-de-Provence.

Alle adressen en openingsuren vind je hier.

 

Kan ik voor mijn uitje of vrijgezellenfeest ook in een andere stad spelen?

Dit kan wel, maar alleen onder begeleiding van een evenementenbureau omdat we in die steden nog geen verdeelpunt hebben waar je toestellen kan ontlenen. Dit kost helaas een pak meer, omdat er heel wat extra kosten bijkomen, zoals administratie-, verplaatsings- en loonkosten.

 

Hoe verloop The target precies?

Niets beter dan onze instructiefilm die het spel in detail uitlegt. In 10 minuten tijd ben je helemaal bij.

Hoe lang duurt zo’n spelletje?

Je kan tot 2 uur lang spelen. Reken een half uurtje uitleg en opstart en tel nog een half uur nababbelen bij en je komt uit op zo'n 3 uur.

 

Wat als de boef snel gevat wordt?

Geen probleem. Dan blijf je gewoon nieuwe spelletjes spelen tot de 2 uur om zijn. Je kan telkens ook van rol wisselen: agenten worden boeven en omgekeerd. Je kan dit volledig op je eentje doen, zonder terug te moeten keren naar het verdeelpunt.

 

Moet ik iets meebrengen?

Nee, helemaal niets. Hou er wel rekening mee dat er flink wat kan gelopen worden tijdens het spel en dan trek je het best makkelijke schoenen en kleren aan!

 

Kan ik een andere spelletje van La mosca spelen?

Particulieren kunnen voorlopig enkel The target spelen als uitje of vrijgezellenfeest. Onze andere games, zoals Codecrackers en Treasure of the Monk, kunnen alleen als bedrijfsuitje of teambuilding onder begeleiding van een evenementenbureau worden gespeeld omdat ze voorbereiding en begeleiding tijdens het spel vragen en dit valt duur uit voor particulieren.

Waarom kunnen minderjarigen The target niet spelen?

We willen hiermee elk risico vermijden. Tenslotte ben je voortdurend in de weer met het toestel en begeef je je voortdurend in het stadsverkeer.

Bovendien speel je ook met dure mobieltjes en met wat jeugdig enthousiasme verlies je al sneller je telefoon uit het oog en vergroot je de kans op een ongeluk. Het is ook zo dat alle spelers een contract ondertekenen en de rechtsgeldigheid van de handtekening van een minderjarige wordt wel eens betwist.

Kan ik een citygame van La mosca ook met mijn eigen mobieltje spelen?

Je hebt al een Nokia GPS-telefoon nodig om onze spelen te kunnen draaien. Bovendien moeten ook je medespelers over zo'n telefoon beschikken om te kunnen meespelen.

Maar stilaan komen er meer en meer mobieltjes met ingebouwde GPS-ontvanger op de markt. Eenmaal voldoende spelers zo'n GPS-telefoon bezitten, wordt het voor La mosca interessant om onze spelen rechtstreeks aan te bieden aan deze groep. Je hoeft dan geen toestellen meer te ontlenen.

Kan ik bellen met het toestel waarmee ik speel?

Nee, dat kan niet. Vooreerst staat de dataverbinding van het toestel voortdurend open om je positie door te sturen naar onze spelserver en dan is het (bij een GPRS-verbinding) onmogelijk om ondertussen ook te bellen. Bovendien hebben we onze telefoons ook helemaal afgesloten voor ander gebruik, zodat er geen misbruik van de toestellen kan worden gemaakt.

Heb je wel een goede ontvangst in de stad?

Jazeker, dit valt zeer goed mee. De ingebouwde A-GPS chip levert snelle en precieze positiebepalingen op.

Hoe weten de andere spelers waar ik mij bevind?

Nee, dat kan niet. Vooreerst staat de dataverbinding van het toestel voortdurend open om je positie door te sturen naar onze spelserver en dan is het (bij een GPRS-verbinding) onmogelijk om ondertussen ook te bellen. Bovendien hebben we onze telefoons ook helemaal afgesloten voor ander gebruik, zodat er geen misbruik van de toestellen kan worden gemaakt.

 

Teambuilding en bedrijfsuitje | Vrijgezellenfeest | Uitje in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Enschede, Groningen...| VerwijzingenLa mosca in andere Europese landen