GPS citygames: een actief en spannend uitje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje of teambuilding in de stad

La mosca

HomeCITYGAMES VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik een citygame ook met een PDA spelen?

Dat is mogelijk, maar op dit ogenblik hebben we alleen maar van onze nieuwe businessgame een PDA-versie. Ook van CityTracks en The target komen er Windows Mobile versies aan, zodat ze geschikt zijn voor een PDA.

Een PDA biedt als voordeel een groter scherm, een snellere processor en de mogelijkheid om het scherm aan te raken in plaats van een toetsenbediening.

Kan ik een citygame met mijn eigen mobiele telefoon spelen?

Dat hangt van het toestel. Je hebt al een geavanceerde (en dus dure) telefoon nodig om onze spelen te kunnen draaien. Bovendien moeten ook je medespelers over zo'n smartphone beschikken om een spelletje te kunnen spelen. En niet te vergeten, je hebt ook nog een Bluetooth GPS-ontvanger nodig.

Nokia brengt vanaf het voorjaar van 2007 de eerste mobiele telefoons met ingebouwde GPS op de markt. Eenmaal voldoende spelers zo'n GPS-telefoon bezitten, wordt het voor La mosca interessant om onze spelen rechtstreeks aan te bieden aan deze groep. Je hoeft dan geen toestellen meer te ontlenen.

Kan ik bellen met het toestel waarmee ik speel?

Nee, het toestel gebruikt tijdens het spel voortdurend de datacommunicatieverbinding, wat het onmogelijk maakt om gelijktijdig te bellen. Bovendien zijn de toestellen waarmee we spelen, ook afgesloten voor ander gebruik dan het spel.

 

Is de GPS-ontvangst wel voldoende goed in de stad?

Jazeker, we hebben allerlei GPS-toestellen uitvoerig getest en de Globalsat BT-338 bleek uitzonderlijk goede prestaties te kunnen voorleggen. De positieweergave is uitzonderlijk precies. We hebben deze ontvanger getest in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Rotterdam en Utrecht en telkens leverde dit een zeer goede positiebepaling op.

 

Hoe kunnen de andere deelnemers weten waar ik mij bevind?

Je GPS-toestel speelt jouw positie draadloos (via Bluetooth) door aan de mobiele telefoon, die het op zijn beurt via een dataverbinding (GPRS) doorspeelt aan onze spelserver op internet. Je bent dus als speler voortdurend online. De spelserver stuurt jouw positie door naar de andere deelnemers aan het spel via de omgekeerde weg. Alle deelnemers zijn dus continu met elkaar verbonden via het Net, met onze spelserver als centrale spil.

 

Met hoeveel spelers kan je een citygame spelen?

Technisch gezien is dit aantal nagenoeg onbeperkt. Maar alle deelnemende teams moeten wel over een geschikte GSM beschikken en ook nog eens alle uitleg over het spel krijgen. Dit beperkt het aantal deelnemers in de praktijk tot maximum 200, alhoewel La mosca eind mei een nieuwe citygame met 600 deelnemers (100 teams van 6 spelers) zal spelen...

 

Hebben jullie ook al spelen voor bosrijke gebieden zoals de Ardennen?

Nog niet, maar we bestuderen wel of we van The target een versie voor bosrijke gebieden kunnen ontwikkelen.

 

Teambuilding en bedrijfsuitje | Vrijgezellenfeest | Uitje in Utrecht, Rotterdam, Scheveningen, Groningen| VerwijzingenLa mosca in andere Europese landen